Sunday, May 11, 2008

selamat hari umi....

mother's day


umi, selamat hari ibu...

umi jawab: hmmm...alhamdulillah, hari2 kita kna hormati ibu kan..so, hari2 mestila hari ibu...


huhu...yerla umi...
thanks umi...thanks for everything...thanks for being the best mom in the world...
kisah sedey sempena hari IBU...


nih bukan pasal citer cerekarama 'DEMI MASA' tu...nih pasal kisah benar...anak yang derhaka kat mak bapak sebelum bergelar isteri,baru bergelar awek kepada mamat yang belum sure jadi suami lagi.hmmm...nauzubillah. dia seorang pelajar kat salah sebuah IPT,hmmmm..anak yang pandai ler tuh...klau tak pandai takkan boleh masuk U. cuti seminggu tak balik, mak di boleh faham lagi...almaklumlah cuti kejap jer, nak balik umah jauh...sian plak. cuti sebulan pun anak pompuan makcik tuh tak balik lagi...sedey laaa mak dia tggu anaknya....lama-lama cuti 3 bulan pun anak dia tak balik...yerlaaa...dah ada someone special yang tggu dia kat sana...mak dah jatuh no. 2...huhu...tuh tak bergelar isteri lagi tuh....memang la kalau baca kisah yang kina tulis nih lansung tak touching...huhu..tak pandai la nak mencoret yang touching2 nih...tapi kina rasa sdey sangat...huhu...klu pasal umi,abi nih kina memang cepat gila terasa..... Ya ALLAH.... semoga kina tak jadi golongan sebegini...


tapi hari tuh masa kina pergi kursus kawen, ust tuh ckap.... "untuk wanita, bila dia dah berkahwin...kamu bukan lagi milik mak kamu..., sebaliknya tanggungjawab kamu lebih kepada suami kamu.."
hukhuk...sdey la plak...so, sementara kina milik umi nih..kna laaa byak2 berjasa kat umi kan..hmmmm..sayang UMI...semoga ALLAH akan memberkati kasih-sayang ini...amiinn...

hayati lagu nih erk...semoga kita sama-sama menghargai umi, ibu, mama, mummy, emak, mak...mak mertua...heheh

video

No comments: