Sunday, May 11, 2008

selamat hari umi....

mother's day


umi, selamat hari ibu...

umi jawab: hmmm...alhamdulillah, hari2 kita kna hormati ibu kan..so, hari2 mestila hari ibu...


huhu...yerla umi...
thanks umi...thanks for everything...thanks for being the best mom in the world...
kisah sedey sempena hari IBU...


nih bukan pasal citer cerekarama 'DEMI MASA' tu...nih pasal kisah benar...anak yang derhaka kat mak bapak sebelum bergelar isteri,baru bergelar awek kepada mamat yang belum sure jadi suami lagi.hmmm...nauzubillah. dia seorang pelajar kat salah sebuah IPT,hmmmm..anak yang pandai ler tuh...klau tak pandai takkan boleh masuk U. cuti seminggu tak balik, mak di boleh faham lagi...almaklumlah cuti kejap jer, nak balik umah jauh...sian plak. cuti sebulan pun anak pompuan makcik tuh tak balik lagi...sedey laaa mak dia tggu anaknya....lama-lama cuti 3 bulan pun anak dia tak balik...yerlaaa...dah ada someone special yang tggu dia kat sana...mak dah jatuh no. 2...huhu...tuh tak bergelar isteri lagi tuh....memang la kalau baca kisah yang kina tulis nih lansung tak touching...huhu..tak pandai la nak mencoret yang touching2 nih...tapi kina rasa sdey sangat...huhu...klu pasal umi,abi nih kina memang cepat gila terasa..... Ya ALLAH.... semoga kina tak jadi golongan sebegini...


tapi hari tuh masa kina pergi kursus kawen, ust tuh ckap.... "untuk wanita, bila dia dah berkahwin...kamu bukan lagi milik mak kamu..., sebaliknya tanggungjawab kamu lebih kepada suami kamu.."
hukhuk...sdey la plak...so, sementara kina milik umi nih..kna laaa byak2 berjasa kat umi kan..hmmmm..sayang UMI...semoga ALLAH akan memberkati kasih-sayang ini...amiinn...

hayati lagu nih erk...semoga kita sama-sama menghargai umi, ibu, mama, mummy, emak, mak...mak mertua...heheh

video

Wednesday, May 7, 2008

bila kina ngan kiyo twin...


hmm....boring2 tgah siapka proposal sempat lagi nak post n3....termenung kejap pastu terfikir.

'EH...Kiyo, belagak nyer, tak tegur pun'
'EH....apasal awak masuk kelas saya lagi, pagi tadi awak dah masuk kelas saya kan?'
'EH...kak kiyo, lamanya tak jumpa....kenal lagi tak?'

hehehhehe...lawak laaa plak...bila masa kina jadi kiyo nih...bila masa pulak kiyo jadi kina. orang selalu confuse kina ngan kyo...kadang2 malas nak cakap...'hmmm..ni bukan kiyo laaa, ni kina...twin kiyo...' sat gi, segan plak kwan2 kyo tuh sebab salah org...hmmm...tak perla...buat2 kenal jerla....masa kat matriks, lecturer pun bleh tertukar, huhu...jenuh ler kina nak kena explain kat lectrurer.. ' i am twin, just morning, you teach my twin, physical student...'heheheh...malu jer lecturer tuh...

satu hari tuh kina aderla join satu program kat UIA...tiba2 tgah nak breakfast...eit...kina kan...eh...saper erk?kina tak pernah kenal dia...owh...ni mesti kwan kiyo erk....
a'ah ler...ni kawan kiyo daaa...pastu kina pun tergelak laaa....pastu dia cakap....eishh..kina nih memang macam kiyo...gelak pun sama...

satu petang tu plak, kina tengah duk dalam bilik...pastu tergelak kuat2...pastu aderla housmet kina masuk...ehh...kiyo dtang ker???isshhh...plik dia nih...masa bila plak kiyo nak mai, exam2 nih...kina...ko gelak macam kiyo laaa...tadi aku ingat kiyo mai...hehehehhe
haila....kina tetap kina, kiyo tetap kiyo...huhu...tapi dah besar nih, kina ngan kiyo makin senang utk dibezakan...huhauahaua...erk? ye ker?

Monday, May 5, 2008

first entry


Akhirnya kina ada 2 blog...heheh...setelah blogdrive buat hal, kina pun berpindah ke blogspot dengan harapan tiada lagi masalah dalam mencoret....


"Bila mata berbicara"
hanyalah satu catatan harian dari mata yang melihat lantas diekspresikan dalam bentuk yang boleh ditafsir dan dikongsi bersama...


At this point, blog will act as signal processor that will convert
eyes signal into usable data...