Saturday, January 17, 2009

a week in school

dah sminggu kina kat sekolah...best???hmmm..best laaaa..telatah pelajar2 begitu menghiburkan hatiku yang rawan kerana asyik etringat kampung halamn...heheheh...almaklumlah...mood berada di rumah masih mengahntui diriku....
ragam pelajar2 yg sering menyedarkan kina dari trus alpa dan leka....

ragam 1: zul, can you follow me to the teacher's room to take your write book, i had already mark it and need your help to bring it into the class....
cikgu, ckap melayu bleh tak?lain kali klau ckgu nak ngajar, ckapl a melayu...saya tak faham laaa....adoyaii...siannya ini budak...

ragam 2: kamu ader buku x?saya bertanya kepada salah seorg pelajar, takderla cikgu...jwab ramai peljar, (dah masuk mggu ke-3 buku xder lg cmner nk bljar nih....)knapa tak der??ayah saya blum dapat gaji lg....huuhuhuhu...sdeynya...kina trus berdiri kaku dan hmpir menitiskan air mata...(sejak kat sekolah ni, knapa ntah...selalu jer jad sentimental yang tak kena tmpat...)buku kerja tu hrga RM 8.50 jer

ragam 3: ok, nexwik ckgu nak smua sediakan fail, muarh jer, tak smpai sehengget pun...one of them shouted,'cikgu nak pahal lbeh tak???,cikgu belikan laaa utk kitorg.....'uhuhuhuh...pndainya pelajar skrg mnyakat ckgu erk...

ragam 4: tall dark guys say hi to me...may be f4 or f5 cmtu laaa....nih ckgu ker....i answer kerekly,...hmmm...cikgulaaa. aik...tak nmpak mcam ckgu laaa..mcam kakak jer.hampeh pnya budak....then, smpat lg hi kak.....kuang hasam btul....aq yang sket pnya muka tua nih nmpak mcam kakak lg.....dah tua laa nak jd kakak...

ragam kalian begitu menghiburkan.....semoga kamu semua dalam peliharaan ALLAh selalu...


6 comments:

addree said...

wah-wah.. seru juga yah kegiatannya.., salam kenal dariku..!!

BaBbliNg BaR0nNESs said...

salam..
hehe..
budak2, kekadang sronok
tp kekadang geram yg tlebih ader gak...
Good luck handle diorg
mga dpt jdikn diorg insan yg cintakan Allah n Islam

shakirah said...

salam kinah,,, uwaa...syoknyee...mcm2 peel budak skrg ... hehehe... ntah2 kite dlu pn kat skolah mcm tu tak..hahaha

Muhafis said...

blajo rerajin kina.. nnty boleh masuk u mcm abg muhafis.. ahahah poyo je kan sy.. btw form brape?

BurungBelatuk said...

kija baek3 cikgu,he3...

myjaehee said...

syoknye dia~

tension r shake.. hehe