Thursday, December 10, 2009

merdeka...yeayyy

aikkk..apsal tiba2 buat n3 pasal merdeka ni.nih bukan bulan ogos.edisi khas untuk student yang dah abih SPM.MERDEKA.....YEAAAHOOOOO...ade yang dah abih exam, ade juga yang xabih lg..adeeeiii..jelesnya tgok kngkawan yang dah baih exam tu kan???hmm...ape sebenarnya erti kemerdekaan bagi pelajar yang dah abih SPM???

merdeka gilerrr...lpas ni dah tak terikat dengan peraturan sekolah.tak payah pakai baju sekolah.sebab tu masa last exam hari tuh aku tgok byk budaya menconteng baju sekolah. konon2 nak minak autograf la tuh..tapi aku cukup tak berkenan bila si teruna menyelak tudung si dara untuk menanda autograf di atas baju sekolah si dara.cukup x elok dipandang. macam mana si dara tu boleh tergamak %%^*()_????

b4 ni kena pakai tdung nak ke sekolah, skarang lantak aku laaa nak pakai x???aku dah tak terikat dgn peraturan sekolah beb....adeeeiiii..sdih la bila mcam ni..tdung dan menutup aurat ni bukan masalh peraturan sekolah. kalau dah ALLAH suruh tutup aurat, tak kira dah abih sekolah atau belum, wajib la ikut....

maksud kemerdekaan bagi aku lpas abih SPM ialah...yteaaahhhooo...lpas ni tak payah drive sejauh 35 km utk jaga exam.tak payah bgun awal pagi untuk menemani KP pergi bilik kebal....dapat rehat dgn aman dan menikmati cuti sekolah yang masih berbaki.....

2 comments:

Insan Marhaen said...

Seronok nye dier...

Tapi bila IM kenangkan masa sekolah dulu, terasa nak kembali pula pegang buku dan pen, pergi perpustakaan, buat studi grup dan pergi makmal.

Sayang, semua itu sudah tiada lagi...

Kamu juga akan jadi seperti IM satu hari nanti.

Tkasih kerana ziarah IM di blog yang tak sepertinya ini...

kiyo said...

Hahaha....Selama ni xdapat rehat dengan aman ke?