Wednesday, September 10, 2008

dugaan bulan pose...

kina grrrrram sangat...
tapi nak buat camner...
ALLAH dah tentukan yang rm10 tuh bukan milik kina.

satu ptang tuh kina smangat sngat nak apdet blog...pnas2 lpas zuhur kina pun pi laa library bwak laptop...almkalumlah kat umah sewa nih tak dak tenet..dapat pun peer to peer jer...skit pnya smangat nak surf. kina ltak mtor kat bawah library tuh...dalam hati dah tertanya-tanya...ish bleh ker park cnih...tak pasal2 aku kna saman karang....elok jer tgah terfikir-fikr ader satu motor nak kuar....kina pun tak mati enjin lagi, so nak park kat tmpat yang da kosong tu laaa....elok nak masuk ader sorg mamat tuh buat sardin, dia dengan muka sardin dia terus jer masuk amik tmpat yang kina dah aim tuh...hmm...tak perla...redha jer...tak der rezeki laa tuh...malas nak bertekak bulan2 pose nih, tekak pun dah kering...so, kina turun motor dan surfing....sikit punya lama surfing sampai nak asar...kul 5 lbih kina balik...huhuhu.....seperti yang terdetik dalam hati...i got love letter from pak guard...huahaah...brapa tahun dah kina bwak motor, alhamdulillah tak prnah kena saman lagi, saat2 tinggal berapa bulan ni laaa dia saman...huhuhu...kina pun terus berang...grrrrr...uhuhu...alamak...brapa hengget la pakcik nih nak saman aku...

esok, pg2 kina pi kmpus nak bayar saman...elok jer sampai entrance pak gad suh kina berhenti...kina bukan setakat benti, siap parking motor lagi...wei2..dah2...jalan2...pakcik, saya nak bayar saman...huhuhu...pakcik tuh dok tergelak...ketawakan aku laa tuh sebb kena saman....haaa...pi bayar kat dalam saner...siap bg instruction lagi kat aku...tau laaa bayar saman kat ctu, takkan aku nak bayar kat surau plak kot...sorg pak gad tuh suh kina jumpa org kat dalam sebab nak buat rayuan....pakcik,,,
nih 1st time saya kena sman..dah sem 7 saya tak prnah kna saman setakat nih..lagipun tmpat saya parking tuh bukan mengahalang lalulintas...
okla.....bulan pose ni...kamu nak brapa?
mstilah nak yg pling sikit....
yerlaaa...sikt tuh berapa?
sehengget bleh tak cik?...sambil aku tunjuk jari tlunjuk aku...
hahhaha....maner ader saman sengget jer...kamu jgan buat lawak plak....
hhuhu...buat lawak ker aku...bukan laaa...memang aku nak amount yg pling sket...
tak perla...nih..pi bayar?pak gad tuh suh aku pi kaunter balik...
brapa cik?
tak per...nnt kamu tgok laaa harga kat resit tuh...
tu diaaa...sajer jer pkcik tuh...
hwa.....terghezyt kina bila kna bayar 10 hengget...just imagine klau tak 10 hengget tuh bleh buat beli maknn buka untuk seminggu...at least bleh dapat air tebu, murtabak, laksa, kurma yusuf tayoub...hmmm...nak buat cmner???
dah memang bukan rezeki kina...tak perlaa...kna redha....ust prnah cakap. kdang2 duit saman nih salah satu cara ALLAH nak bersihkan balik duit kiter...maner tau. ntah2 snyap2 kina ader termakan duit orang len ker...makan rasuah ker....hwaaa.....naudzubillah..

5 comments:

adLya said...

sabolah..bukan rezeki lah rm10 tuh..
salam singgah..kina twin ek..sama la kita..blaja tmpt sama ke?

bozzobattousai said...

rugi 10 hengget nanti tuhan kasik 100 hengget blik. sabar....

umi_e said...

laaaaaaaa kolej mana ni kina?

kina said...

bozzobattousai...amminn...semoga ALLAH gnti dengan 100 hengget...

asrari said...

hehehe..
kak kinah ni..mcm2 cite upanya..
1st comment ni..
xpa..jgn sedih ye..
10 hinggt ja..
kak kinah kaya...murah rezeki nnti..
(^^)