Tuesday, February 17, 2009

ape2 jer diorg nih

asyik potpet pasal ragam student, n3 this time nak potpet pasal pe'el cikgu plak...aderla satu hari tuh, kina lepak kat tmpat cikgu slalu melepak....tak der kelas, so, kina pun baca paper, alamak, zuhur tak buat lg...kina pi solat zuhur...tak sangka, gerak-geri kina jad perhatian sorg kaunselor nih...hukhuk...dia tnya....
'kamu ngajar agama ker?
'huhu...ader gaya mcam org ngajar agama ker???...
takla...saya ajar science...owh..
lepas kina solat zuhur, dia ajak kina lepak lg kat tmpat melepak...sembang pnya sembang, kina kena tmbak...
'adus...aper lg, soalan bonus laaaa.....
'kamu dah ader belum'
'ader?ada apa erk?
'aderla plak sorg ustzh tu mnyampuk....
'hmmm...mesti dah ader nih, ustz2 ker???......budak2 skrg nih lain'
(alamak, memang average umur kina nih memang mesti dah ader ker???,maner la ader ustaz nak kat kina nih...huhuhu....cuci hingus pun tak bersih lagi....tak pandai plak tuh hal2 agama nih...)
sorg cikgu plak cakap, 'hmmm...aderla tuh...akak nak kenalkan kat saper2...'(akak merujuk kepada kaunselor)
kaunselor tuh tnya lg kat kina...
'betul2 ni...kamu dah ader belum?'
a.a.a.a......kina tatau...tamau jawab soalan nih bleh tak?takkan nak jawab 'complicated sket status kina' nih...sat gi aper plak cikgu tuh pikir....
so, kina pun jawab ...................................
sedang mencari

cari ape????
ape2la yang sesuai....
huhuhu....bukan untuk dibahaskan...
stop here!!!!

4 comments:

myjaehee said...

abis ade org sudah berkenan sm kamu... mcm mane ur silently secret adrmirer ni. huhuhu

Monkey D Luffy said...

laaa... ada org nak tolong tu...f

syafiq said...

kamu dah ada belum
hehe
len mcm je soalan tu
;p

sifaza said...

cikgu shake...kamu dah ade blum??hehe..slmt mendidik anak2 bangsa!
kenduri husna zulkafli 1mac ni tau.12tgh hri-4ptg.bertmpt d village view restoren d kajang.sebelah hentian bas kajang.jemputan buat smua dak smabest. =)