Saturday, February 14, 2009

kisah amirul...

siannya amirul
sape amrul nih??hmm...one of my student...sdey sgt tgok dia....kina tak taulaaa...mula2 tgok dia, kina dah raser sdey dah.(his face look alike an aboriginal ...bukan nak mengutuk...this is the truth)..speechless to describe his face, his action and his achievement...dia mcm berpotensi utk brjaya, but do not use her potential correctly, selalu jer tak bawak buku...

'amirul ader tak buku kerja tuh'

'ader ckgu''tp, knapa ckgu tgok amirul slalu tak bwak buku erk'

'sya terlupa cikgu'

'amirul nak dapat apa dlm sbjek sains'

'nak dapat a, dulu UPSR saya dpt C'

'hmmm...amirul tau tak, klu C tuh...usaha sikit lg boleh dpat A'

mata dia mcam dah berkaca-kaca.....huhuhu...cikgu dia lg dah nak kluar kaca2 tu...huhuhu

'ok...skarang amirul pergi solat zuhur ye...baca doa bnyak2 sket'

'ok ckgu...terima kasih cikgu'

dia trus lari untuk solat.....fuh...lega, klau tak dia nmpak kina nak nnges.....sob2sdey nya....

semoga lepas nih amirul jadi pelajar yang baik dan berjaya di dunia dan akhirat

6 comments:

K-chan [Ashura] said...

Semoga murid cikgu diberikan hidayah. :)

Cikgu, saya angat berminat untuk mengikuti blog cikgu. Boleh tak cikgu buat 'follow' untuk blog ni? Saya orang yang senang lupa. Maaf ye cikgu.

Aidy Shahiezad said...

cikgu sekadar membetulkan kesalahan ayat:

"dia mcm berpotensi utk brjaya, but do not use her potential correctly.."

since cikgu cakap pasal amirul (lelaki), so sepatutnya:

"dia mcm berpotensi utk brjaya, but do not use his potential correctly.."

jgn amik hati ek cikgu, kita sesame belajar...

Monkey D Luffy said...

cikgu baik!

shay said...

sweetnya cikgu nih... bagus la macam tu sebab cuba memahami murid... jangan asyik marah2 cepat melenting jerk...

diaorang ada masalah mana kita tau kan...

ULTRAMAN said...

semoga dia berjaya...amin!!

shakirah said...

amirul anak pkcik husni ke? hehehhe...sob2....nak ngajar gak la..byk btul ksah touching kina kan