Wednesday, December 24, 2008

entry yang bikin kina tersentap


semalam droped by kat blog sorg sahabat, ader n3 dia yang lepas tuh bikin kina sentappp!!!!...sentap sngt...tajuknya 'apa perlunya kita upload photo kat dlam blog kita'

huuhu..bnda yang kina tak pernah kina terfikir, b4 nih kina upload gmbar utk suke-suki....sajer2, for my own satisfication, nak buat blog bg laawaaaa...klu tulisan jer nak baca pun bohsan,....lg pun bukan ader rmai org sngat pun yang nak visit kat blog kina nih...ekekekekke...

pastuh kina pun terfikir, antara ayat yang bikin kina tersentap banget ialah:

wajarkah seorg muslimah meng'upload' photo utk tatapan yang bukan mahram.....huhuhu...never think about that before...thanks for my friend for the reminder

upload gmbar sebab nak bg org yg tak kenal kiter lebih kenal ngan kiter...
upload gmbar sebab nak bg org yang memang dah kenal kiter sntiasa ingat dan mengenali kiter....

hulhuk..series cakap laaa...kina upload gmbar sajer2 jer...tapi remindr tuh memang fuuhhhlaaaa..(adik kina cakap: lorr...klau tak terasa buat ape nak sentap2, msti kina upload gmbar ader niat lain nih...).huhuhu...maner ader laaa...lepas nih kina tak upload gmbar kina dah...kina buh gmbar org lain laaaa....yang dah lepas tuh dah laaa

since dah tak mau nk upload gmbar kina lg, kina bg laa gmbar kasut nih...huhu...that's not my dream shoes..sajer jer nk aplod...

8 comments:

::SRISUFI:: said...

salam Kina..

sebenarnya kan nak upload gambar @ tak itu adalah hak masing2...dan bergantung pd niat masing2...
tak de pula kita berniat perasan muka lawa @ sebagainya kan....

ketepikan jer ....1 lagi bukan nyer kita muatkan gambor 18SG pun...

pegang pada 1 pronsip...blog kita kita nyer suka....dia nyer prinsip cenggitu...itu hak dia...

i-chimera said...

laa... dosa ke kalau org bukan muhrim tgk gambar kita... bukannya kina letak gambar buka aurat. dah tutup aurat elok2 rasanya takde hal punyalah...

saya andaikan kalau org tgk gambar kita, samalah mcm org tgk kita... selagi kita berada dlm keadaan sempurna tertutup bahagian wajib kat mana pulak tempat yg boleh dikatakan sebagai berdosa...

apa daaa...

fakhzan said...

SubhanAllah!

Siapa yang berfikiran macam itu tuh, siap cakap letak gamba nak suruh bukan mahram tgk kita, ya Allah, cetek nyer pemikiran.

Saya letak gamba supa semua orang boleh share aper yang saya rasa, keajaiban Tuhan, tak ramai dapat pergi ke tempat2 yang saya sudah pergi, sedih saya dengar rintihan mereka, siap bercakap, upload la gamba2 di sana, at least boleh tgk aper2 yang ada kat sana

so, abaikan jer, niat kita nak upload tuh, buat lah demi Tuhan, demi Allah swt, insyaAllah...dapat pahala...

thanks for dropping by...take care yer..

Anonymous said...

letak gmbr tu mmg x salah kalau niatnyer betul.yang salah nyer ialah niatnyr mmg nak untuk menunjuk-nunjuk..
apapon itu cume pndgn aq je.

::dazzLaila:: said...

kecoh jer..
kina.. ko wat slambe jer la..
blog ko.. suke ko nk ltk gmbo ko.. aku rs die tu dengki kot sbb die xreti nak upload gmbo sndri..
muahahaha..
wat ape yg kite rasa hepi ok dik...
xmo sentap2 dah pasni..
yg penting niat kite tu mesti lurus..

Ajeem said...

yang penting lelaki no hal punya laa...manusia kalau memang bertindak untuk kejahatan,apa pun dia sanggup lakukan...

myjaehee said...

that my dream shoe.. hhehe

dia ni comei orgnye sbb tuh tuan umah malu nk taruh pic. jgn slhkan dia.

Deeno said...

sbnarnye orang tuh jeles tak dapat ltak gmbar beliau kot.
kina,relax jek.
blog memasing kan.
kat cni la kite nak cite psl diri kite,psl bende2 len kan?
pastu,disamping letak gmbo,bleh gak cite psl gmbo tesebut.
len la mcm mespes ngan fwenster.susah sket nak cite,just upload pic jewk.
ntahla kina,pk yg tebaik.
kite tau kina dah beso kan..