Wednesday, July 15, 2009

Seorg murid bernama azmina

Satu hr tu, aku balik lewat dr sekolah.kbanyakkan murid dah balik kcuali tggal bbrapa org.msa aku tgh nk kunci bilik,seorg murid yg bernama azmina fawiza dtg kat aku..

'ustazah,hr ni mak kite xamik kite'
Owh..ni ayt pnyata kn????

'ayah awk mner?'
'Ayah kite kerja.ustzh balik ikut jln maner?'
Aku still xfham lg 'sign' yg dia bg...

'ustazah ikut sane,umah awk kat mner?'
'ustazah bwak je kiter,nnt kt tunjukkan umah kt'

Huhu..yeah...tu dia...sign yg pling clear dan mudah difahami...
Msalahnya, aku lalu sana,umah dia lalu arah berlainan..
Tak lma lpas tu, kluar sorg tkg sapu.dia pn nk blik gak.malahan, menaiki kereta.dah tntu lebih selesa mnumpang org yg berkereta drpda naik dgn aku yg bermotor..lebih2 lg arah jln umah dia sama ngn pkcik tkg sapu.
Tapi,pkcik to boleh buat xtau je.aku pun suruh azmina naik dgn aku.

'azmina,ckgu mane ade helmet,xpe ker?'
Lama azmina terdiam.akhirnya dia bersuara 'elmet tu ape ckgu?'
Adooi...helmet tu nama puak amish kot ek...
Helmet tu topi keledar syg...
'xpe ckgu,kt bukn lalu dpn polis pun.'
Huhu..pndai gak kamu ni azmina yer..Aku pon merempit dgn lajunya...Sempat pulak azmina jerit dr blkg...
'ckgu bwak mtor lajuuuuu'
'ckgu!turun kt cni jer xpe.'cpat2 dia suruh aku berhenti dpn simpang sbelum msuk kedai.aku xtau umah dia jauh lg ke x?tiba2...enjin mtor aku mati...aduuss..

'azmina, kirim salam ngn mak awk erk..'
'muka azmina tersengih2...
'ckgu krim salam dgn mak kIter?'
Hmm..ckp ustzh sakinah kirim salam..
Aku rsa dia mcm plik dan xpercaya aku kirim salam ngn mak dia.dan....
Dia terus berlari laju dn membiarkan aku berhempas pulas nk start motor kapcai aku....hehehe...

10 comments:

Monkey D Luffy said...

kirim salam sama cikgunya

Aidy Shahiezad said...

uiiks, dgn selamba badaknya suruh cikgu hantar balik... huahuahua...

Da' daffodil D said...

sgt comel berkita2. :D

Anonymous said...

jadilah cikgu yang cemerlang dan gemilang..selamat mendidik anak bangsa....

DeeN said...

Salam ziarah,

Wah, berani yer budak2 skang. Main selamba jer suruh cikgu anto balik ek. Hehehehe...!

Faridrashidi.Com said...

Assalamualaikum,

Semoga tuan rumah sihat-sihat selalu dan dipermudahkan urusan oleh ALLAH SWT.

Salam ziarah dan ukhwahfillah. Kalau kelapangan jemput ke blog saya, baca dan bertukar pandangan.. boleh juga bertukar link Insya'Allah.

KLIK Kembara Sufi Mencari Aspirasi

kekcoklat said...

Salam ustazah sakinah..

Hehehhee... Kot la azmina ajak masuk singgah makan lnch kat umah ke..

myjaehee said...

ustazah ni mmg kuat merempt..haha

sekuntum mawar berduri said...

salam...

bukan mudah utk menjadi seorg guru yg berjaya lebih-lebih lagi di zaman sekarang ini kerjaya guru hanya jadi pilihan terakhir setelah tidak dapat yg di idam-idamkan.selamat m'jalankan tanggungjawab yg besar utk m'didik anak bangsa,semuga berjaya dunia dan akhirat.

HuDa a.k.a PisTia said...

comelnye ajar sekolah rendah.. hehe