Friday, May 22, 2009

kina n adik angkat

kina dgn adik angkatnya
mmm..boring2 ni teringat pulak kisah masa kat buat praktikum dulu...satu hari tu kina bg tazkirah kat student berkenaan ibubapa. lepas abih tazkirah ade student jumpa kina.bercerita krisis keluarga yang dihadapinya...kina tanpa fikir ape2 dgr laaa masalah student ni.sebelum mengakhiri perbualan, dia sempat mntak no kina dan kina pn bagilaaa...beberapa malam lpas tu, dia msej kina...bercerita ttg masalahnya dan bercadang untuk mengambil kina sebagai kakk angkat...huh....malas kina nak layan. kina tak reply msej tu...kina rasa dia dah over sbb nak mntak perhubungan yg lebih2...kina tak suka...
kina terus tdo...mlm tu dia msej lg.

'cikgu, kasut saya koyak...nak pinjam duit cikgu boleh tak???'

adoooii..siannya dia.tp kina rasa dia mmg dah melampau...kina cerita kat sorg ckgu tuh, dia suruh kina check nama budak ni dalam senarai KWAM, bantuan kewangan murid...nama dia xde...maksudnya dia bkan student miskin....

hmm...macam2 prangai budak skrg ni...nak mntak attention lbey dari ckgu....esoknya, kina jmpa laaaa ngn student ni...dgn kain cikang mcm umah banjir, pakai gelang hitam, tdung pendek, lengan lipat sampai siku....

cmner nak buat ni????yeah....i need to help this student...not only for her bdget, but the most important is her attitude....
kina pun goreng laaa budak tu....2,3 minggu lpas tu, jmpa balik....kain dia dah start cikang balik, gelang pun dia pakai balik, lengan baju pun dia lipat balik.....
huhhh...kina dah geram.....sorg cikgu tegur kina bila dia nampak budak tu masuk bilik guru...

'kina, adik angkat awak dah dtg............'
tamauuuuuuuuuuu...huh....papentah

4 comments:

myjaehee said...

tuh la nk berangkat2 nih x larat nk mlayan...

Anonymous said...

tak de sambungan ke??

Monkey D Luffy said...

nak bermanja tu :P

Aidy Shahiezad said...

nie kes da tak terangkat lagi da nie... hehehe...