Tuesday, May 19, 2009

selamat hari guru...

ketinggalan zaman pnya n3. 16 mei dah lpas, tp aku baru nak post n3 pasal hari guru.

1st of all nak wish selamat hari guru kepada guru-guru di sekolah berikut:
- sekolah kebangsaan doktor abdul latiff, sabak bernam
-sekolah rendah agama muhammadiah batu 40, sabak bernam
- sekolah agama menengah muhammadiah batu 40, now known as SAMM batu 1, sabak bernam
- sekolah agama menengah bestari, subang Jaya
terima kasih atas segala pengorbanan dan perhatian yang diberikan...

huhu...msej2 hari guru yg aku terima sempena hr guru..
sms1 : from my pren..
pergi ke kelas berbaju merah,sambil berjalan kepala di garu,thniah mngajar smpai naik darah,selamat hari guru....(huhuh..setahu aku, aku tak pernah ngajar pakai baju merah, wrna maroon aderla..)

sms2: from my twin..
kina, slamat hr guru..nnt kiyo byar hutang smpena hdiah hari guru..(huhu...merepek jer..nnt2 laaa hutg tuh...xpyah berkira sgtlaaa...)

sms 3: from my student...
assalamualaikum cikgu sakinah, saya anak murid ckgu, husna dr 1 wira, ckgu igt lg x?cikgu apa khabar?sihat?lgi 1, saya nak ucapkan selamat hari guru buat cikgu sakinah, kami semua sayang cikgu(aku copy sebijik2 ucapan student aku ni....then, aq reply laaa...husna bljr btul2 ek...semoga berjaya dalam exam ni...cikgu rindu kt awk smua..ckgu doakan awk berjaya)

sms4:student lg...
askum...cikgu ni nora s.m.k. khir johari, 1 wajaSELAMAT HARI GURU BUAT CIKGU TERSAYANG.
Daripada: Nora
untuk: cikgu sakinah
(aku x reply msej ni...sbb tgh kat msjid...dia msej lg..)

semoga cikgu akn menjadi guru yang berjaya dan baik. nora doakan cikgu supaya dapat berkahwin dengan orang yang beriman dan baik hati.nora tengah rindu kat cikgu.kawan-kawan semua sihat tapi perangai ahyar yang suka ponteng tu x ubah-ubah, semenjak cikgu x ajar kami lagi, nora tengok ahyar dan semua murid x suke ngn cikgu tu sebab garang sangat

(alahai...nora..lenkali sms, guna short form jerlaaa...pjg btul awk msej ckgu...abih kredit awk...huhu...aku suka doa nora...dia doakan aku dpt suami beriman...amiin...semoga doa nora dimaqbulkan....sempat pula nora nak ngadu perangai ahyar yg nakal tu..hmmm...rindunya kat you all smua....)

aku reply...
thanks nora, belajar betul2. cikgu tau nora boleh kan???msa cikgu ajar hr tuh, ckgu tgok nora faham..cikgu doakan.klau ade ape2 yg tak faham, sms cikgu ek...

nora reply lg..
thank you teacher.nora faham tapi nora x faham bahagian matter
aku reply...ok, nora baca balik semua nota yang cikgu bagi.buat latihan dalam buku oren tu.nnt x faham jugak, ckgu explain balik k...


nora reply balik...

k. kwn2 semua kirim salam kat ckgu. xsilap nora hari selasa ni pereksa kot. cikgu doakan nora supaya berjaya.kalu cikgu nak kawin, cikgu jangan lupa ajak nora ek....
(adooooi...nora ni mmg x sabar2 nak tgok ckgu dia naik pelamin kot kan????alamak, nora...may be not around the corner laaa....calon pn belum ade...tak pe nora, nnt nak tawen, cikgu jmput smua student ckgu, you all x datang siaplaaa..)


sms 5:
student lg selamat hari guru to amin
(huhu...aku konpius...dia nih salah hntar msej ker???nak wish hari guru kat aku or kat amin..,owh...sepatutnya msej tu berbunyi... 'selamat hari guru from amin...'hmmm..xpela...cikgu faham. yg pnting msej sampai kat ckgu...wpun ni student klas blkang, dia igt lg kat ckgu dia yg x beshh ni...thanks amin.cikgu doakan amin berjaya dunia akhirat....

cikgu akan sentiasa ingt kamu.....

4 comments:

Anonymous said...

semoga jadi guru yang baik....

Monkey D Luffy said...

bestnyer jd cikgu

U-jin said...

SELAMAT HARI GURU...BELATED..

myjaehee said...

sonok gak jd ckgu ni ek