Wednesday, May 27, 2009

kisah mizah dan cikgu sakinah

hehe..nak citer pulak pasal student yg bernama mizah.

dia bg msej kat aku...

'askum cikgu saya ni mizah cikgu saya rindukan cikgu sangat sangat sampai peraksa hari tu saya tak boleh buat ada empat saya tinggal.cikgu sihat?'

adooi...mizah, mizah....mane boleh bg salam askum2 ni.sms awk ni tak bernoktah...nseb baik ckgu faham.huhu...sadisnya...merindui aku sampai tak bleh jawab exam...

then, aq reply

'hmm...xpela..soalan tu susah sgt kot...bca buku utk subjek seterusnya. kawan2 smua sihat? ckgu doa'n awak.kirim salam kat kawan2....ckgu pun rndu sgt2 kat awk semua.'

esoknya, mizah mesej aq balik...

'cikgu saya dan rakan rakan sihat dan soalan itu tak ada la susah sangat tapi mizah yang tak buleh buat pasal teringat kan cikgu dan kami semua baru semalam abis exam. cikgu datangla sekolah kalau cikgu nak jumpa kami dan bila bila masa pun cikgu boleh datang jumpa kami. cikgu bila nak datang sekolah kami semua rindu kan cikgu datang la cikgu'

heheh...seb baik aku faham. mgkin mizah perlu semak balik buku tatabahasa utk belajar meletakkan noktah.

lagi sadis...dok teringat sgt kat cikgu dia yg langsung x best ni.then, xbleh jawab exam.

aku reply...

'xpela...nnt ade masa cikgu dtg sana. tp jauh sgt laaa...klu dekat, ckgu bleh dtg sana selalu smbil ajar2 awk smua.awk la dtg umah ckgu.hehehe..'

mizah reply lg..

'mana boleh cikgu jauh sangat rumah cikgu.cikgu petang karang saya tel guna tel awam tau kita boleh la sembang lama sikit. kami sayang....cikgu'

huhu...siap nak kol aku guna public phone...aq bayang'n mizah ngn kawan2 dia akan ke public phone msa tgh belajar dan dia memang menempah maut. sbab public phone tu dkat dgn bilik ckgu disiplin...cikgu yg sgt digeruni oleh pelajar.lpas tu nnt, mizah ngn kawan2 akan dimarah..


bila ckgu tanya

'awak nak call sape masa tgh kelas ni?'

mizah msti akan jawab....

'saya nak sembang ngn cikgu sakinah'

waaa......syahdunya...last2 mizah and kuncu2nya akan dikenekan tindakan disiplin sbb nak call cikgu sakinah...

last2 aq pun call mizah...uit...baru tut skali dia dah jwb phone...xcited dia nak sembang ngan aku....

cikgu....soalan tak susah, tapi sbb bahasa inggeris, kami tak faham....


ksimpulan dr kisah mizah dan cikgunya ialah......
dasar PPSMI perlu dikaji semula dgn lebih terperinci...

mizah ngan kuncu2...dia yg pakai baju purple tu tgh ajar kwn2...

6 comments:

Anonymous said...

cikgu yg disayangi anak murid....ekekekke

Anonymous said...

bestnyer jadi cikgu yg dirindui ank2 muridnyer....semoge jadi guru yg ikhlas mengajar ank bangsa....

Fly said...

Tahniah,
berjaya dekati hati anak murid :)

Monkey D Luffy said...

cikgu kesayangan ni

BalQis said...

Huish...

ajar apa, kina? Baguihlah...anak2 murid suka kat hang... bagus2 indikasi kinah mengajar mereka dgn baik!

Betul, PPSMI mmg perlu dikaji semua.

Kina, sebenarnya nak bagitahu yang Kina telah di tag oleh saya. tak wajib jawab, tapi datanglah ambilaward dari blog saya, khas tuk kina, huhu.. itu sahaja, wassalam...

kirim salam kat mizah and the geng, kay!

nini said...

wah...
bestnye dialog anak murid dengan cikgu sakinah ni..
hehehe...
bagus bagus...
semoga ada banyak cikgu macam ni lagi!
amen

salaam